måndag 5 maj 2008

rivning och målning

Vi river och river och river!
Lager efter lager skalas försiktigt bort från torpet. Som att skala en lök inifrån.
Vi har diskuterat hur vi ska kunna begränsa oss för att kunna ha tid till att ta en öl i solen i sommar.
Det gamla köket bör bli klart i golvet, i taket och på väggarna. Murningen runt spisen och köksinredningen får nog vänta, det är inte lika viktigt som att ha ett golv.
I det nya köket så satsar vi på att måla alla ytor, det är så galet fult i dagsläget. Med lite färg blir det i alla fall lite lättare att hålla rent.
I vardagsrummet satsar vi på att lägga ett lager limfärg på väggen. Först river vi dock bort det översta lagret tapet som är en plasttapet, för att färgen ska fästa bättre. Men det finns ju ca 30 lager kvar till isolering.
Golven i vardagsrummet och i sovrummet skurar vi så fort vi hittar rätt såpa, sovrummet är vi annars klara med för i år.
Trossbotten över köket har Nisse skottat ur nu och vi har fått välbehövlig hjälp av lite vänner med det. Hjälp har vi även fått med att riva köksgolvet och med att måla i nyköket, tack för det!
Just nu står vi inför en skrapning av taket och att lägga nya stenar under golvåsarna. Det är ett tungt jobb men skönt när man har gjort det. Som vanligt så kommer här lite bilder på veckans jobb!

Äntligen fick vi vatten till torpet, nu kan vi skura golven!


Under golvet hittade vi dessa fina golvåsar, alla lika och väl fastsatta...
Det ser ganska ok ut under golvet. det är ju trots allt en fin luftspalt.


Man får inte vara rädd för att bli skitig, ansiktsskyddet slutar funka efter 30 minuter...
Här går det undan!


Inspiration!
Vi tog en välbehövlig liten tripp till Lisas föräldrar i helgen. Kenneth fyllde år och han fick en perfekt liten present, för vad passar bättre än en GPS till en karttok som han?
Nu kan han kanske hitta upp till oss och hjälpa till med renoveringen!
På lördagenen passade vi på att äntligen besöka Mi och Ove. Deras hus börjar bli beboeligt och så underbart fint. Vi var där för att lära oss lite mer om kalkfärgsmålning, under morgonen så fick vi vara med och lägga det 4:e av totalt ca 7 lager färg som ska på. Vi kanske använder oss av den tekniken när spisen ska målas i framtiden.

Här kommer några bilder från sådant som vi fyller på kraft och inspiration från just nu!


Detaljer som får en att rysa av välbehag.


Inredningar som man inte kan låta bli att tycka om.


landskapen och naturen!

Inga kommentarer: