tisdag 23 juni 2009

Monsterbekämpning, loppisfynd och första skörden för i år

Igår var vi i torpet en kort sväng efter nästan två veckors torpfrånvaro med Hälsingesemester. Även vildsvinen hade fattat att vi inte var på plats, och vårt svinbekämpningsmedel verkade ha regnat bort. Bakom huset är precis allt uppochnervänt, på ängen är väldigt mycket upp och nervänt och en rätt stor del av vår nyanlagda fina gräsmatta likaså. Jävla svin till grisar. Så nu åker det upp elstängsel!


Dock visade det sig att aggregatet var sönder, så det måste lagas först, men sen ska vi förhoppningsvis, äntligen, få en fredad gräsmatta!
Exempel från förödelsen:


Annars hade det växt helt otroligt mycket, allt i trädgården! Våra häckar och buskar som har sett wså tragiska ut efter vårens hårda beskärning, har växt ungefär en halv meter! På bara ett par veckor! Det är ju helt otroligt. Bäst har vinbärsbuskarna tagit sig. De såg ju lite tragiska ut där ett tag, efter en väldigt hård beskärning och efter att rådjuren skalat dem rejält. Men nu har de skjutit skott från marken, helt otroligt mycket! Ser inte ut som samma buskar!

Det har oxå växt otroligt mycket i planteringslådan, så nu har första skörden dill och ruccola fått komma hem till lägenheten. Härligt!

Och såhär fint är det nu under äppelträdet, i trädgårdens enda skugga. Jag hoppas på många sköna fikastunder här i slutet av sommaren!


Vi hittade många fina loppis och auktionsfynd på Hälsingeresan, bland annnat dessa stolar, bordsunderrede, korg och 1700-tals innertak, som nog kommer bli en bordsskiva så småningom.


Nu drar vi iväg igen under några dagar, får bara hoppas på att svinen låter trädgården vara under tiden. Sen kommer vi vara hemma lite mer framöver, och hoppas ha tid att njuta mer av torplugnet och renoveringsarbetet!

5 kommentarer:

Anonym sa...

grillat vildsvin är gött

//tom

Julia sa...

Vilket mysigt ställe ni har. Blir ju dessutom urfint. Var hemma i småland över midsommar och läste om alla hyvlarna i Smålandsposten. Imponernade!

Lisa sa...

Julia: Jaa, det är härligt med torp! Men lite mödosamt och tidskrävande oxå... Kul att du såg Nisse i tidningen, jo, det är ju en rejäl samling han har, mannen min... smått skrymmande är det oxå, men jag ska väl inte säga nåt, mina tyger tar ju lite plats de också...
Välkomna förbi i sommar om ni har vägarna förbi småland någon mer gång!

Tom: Jo, bra mycket godare än de är trevliga i alla fall, de marodörerna...

Lina OJ sa...

Tänkte vi skulle komma förbioch inspektera snart,...är ni hemma i helgen? Vi ska på bröllop i Växjö då, kanske skulle titta förbi,..

Lisa sa...

Jaså? Bröllop i Växjö minsann? Vem gifter sig? Vore jättekul att se er här! Tyvärr är Nisse på hultan och slöjdar och jag jobbar en herrans massa! Jag kan ses före kl 14 fre och före 10.30 lör eller sön. Sen jobbar jag, till 23.30 fre-lör och hela natten söndag. Så bäst hade helt klart varit före 14 på fredag, men det kanske är väl tidigt för er? Vill ni inspektera torpet är det dock bättre att vänta nån vecka, då har vi fått upp taket i köket och börjat komma iordning, nu är det mest byggarbetsplats!