söndag 10 maj 2009


Kökstaket innan vi började renovera


Hela förra sommaren såg taket ut såhär. Vi hade rivit bort vindsgolvet, tömt trossbottnen, tagit bort masoniten i taket och skrapat plankorna rena från färg för att taket skulle torka ut. Det gjorde det inte. Det blev bara ännu blötare igen när vintern kom. Så i år fick det åka ut!
Och vilken lättnad det resulterade i: plötsligt farsvann den där unkna doften som irriterat oss så mycket, den där stanken som satte sig som berg i allt vi hade i torpet, som gjorde att man rynkade lite på näsan varje gång man gick in i huset; som bortblåst! Det var alltså det ruttna taket som stank...

Nisse har tagit bort både tak och takstolar i köket. Här har han börjat mäta upp var det nya taket ska vara.
Nisse bygger tak. I nuläget är nya takstolar uppsatta och takplank inköpta, men ännu ej uppspikade.



Köksspisen med det mesta av putsen borttagen. Det återstår att lösa hur vi ska gå vidare nu... Förhoppningsvis kan en bekant murare hjälpa oss på traven!
Golvet är också ett bekymmersmoment i nuläget; ska vi låta det vara som det är ett tag till, fast det är i väldigt dåligt skick (men renovera allt annat utom nedersta listen och ta golvet nästa vinter), riva ut allt nu på en gång och därmed få mycket mer jobb och inte bli klara förrän långt in på sommaren (men få ett helt färdigt, snyggt och fräscht kök nu på en gång), eller "nödlaga" lite där det absolut måste göras något, och hoppas på att det håller ett bra tag till...? Nåt förslag någon?

2 kommentarer:

Magnus sa...

Fy tusan, ni har ju mer renovering än vad vi har! Fast efter målat ett av rummen insåg vi att det enklaste nog hade varit att riva innerväggarna och sätta upp nya. Nu drömmer vi om att riva innertaket och plocka fram originaltaket med bjälkar. Men det får nog dröja något år...

Lisa sa...

Jo, allting tar ju så mycket längre tid än man tror... det blir ju aaaaaldrig klart!?!